måndag 18 februari 2008

Mitt Turkiet på våren

Nu går vi en underbar tid till mötes både här och i Turkiet. Som jag tidigare har berättat så är det underbart i Turkiet på våren.

Solen är som mest intensiv under våren men utan den mördande hetan som kan vara i juli-augusti.
Maten är är alltid helt fantastiskt, vilken tid du än åker dit.
Den Turkiska varianten på vårat smörgåsbord är MESA. Fantastiska smårätter som ätes före varmrätt. Det värsta är ju att du är proppmätt redan efter Mesan.
Här hittar du allt läckert som du kan tänka dig! Även här i Sverige äter vi turkisk mat. För de flesta av er har väl ätit Kebab?
Den turkiska maten är alltid mycket vällagad och du äter billigt i Turkiet. En riktigt fin middag kan kosta mellan 12-20 lira ca. 60-100 kronor, och då pratar jag om en FIN middag, som i Sverige hade kostat åtskilliga hundralappar. En enkel lunch t.ex kycklingkebab kostar ca 3-4 lira dvs. 15-20 kronor. 

Inga kommentarer: